středa 16. července 2014

Nařezané pečené brambory

Recept na tyto brambory jsem našla na internetu, ale trochu jsem ho pozměnila. Jídlo je to fakt vynikající.

Ingredience:
brambory (podle toho, kolik jich sníte)
anglická slanina (15-20 dkg)
olej
sýr eidam
zakysaná smetana
bílý jogurt
čerstvá pažitka
sůl

Brambory umyjeme a očistíme. Nožem je nakrájíme pod 1/2 brambory, abyste mohli do mezer vkládat slaninu. Vložíme teda do mezer slaninu, osolíme, pokapeme olejem a dáme péct na 200°C cca 60 minut. Každá trouba peče jinak, takže si to po 45 minutách určitě hlídejte ať to nemáte třeba spálené. Po upečení poklademe na brambory nastrouhaný eidam a necháme roztéct. Po roztečení naneseme jogurt smíchaný se smetanou a nakonec posypeme nakrájenou pažitkou. Přeji dobrou chuť. :)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Vaše komentáře.