sobota 23. března 2013

Jak si odbarvit vlasy doma

Odbarvování je složitý proces a kdo už se nechce svěřovat kadeřnici tak si musí odbarvit vlasy sám. Proto jsem se rozhodla napsat jak na to a na co si dávat pozor. Jako první si musíte zvolit jaké kvality máte vlasy. Pokud si chcete odbarvit celé až do konečků tak to nechejte opravdu raději na odbornících. Pokud se jedná pouze o odrosty tak to takový problém nebude.
 Proč zvolit kvalitu vlasů? No je to jednoduché. Pokud máte vlasy tvrdé a nepodajné tak bude lepší zvolit vyšší koncentraci peroxidu, ale nejvýš asi 9%, protože 12% už je fakt peklo na hlavě. Taky záleží na hloubce barvy vaší přírodní, pokud máte světlejší hnědou tak stačí bohatě 6% peroxid. Důležité při odbarvování je dodržení času uvedeném na melírovacím prášku. Neprotírejte melírovací směs na vlasy již odbarvované. (upadly by). Vlasy si před odbarvováním pročešte.
Co budeme potřebovat:
– rukavice (pokud máte větší cit v rukách bez rukavic nedávejte si je)
– spony, pinety (na přichycení vlasů, popřípadě na oddělování pramenů)
– štětec na barvení ( je lepší koupit si štětec za 30,- než to patlat nějakým kartáčkem na zuby)
– miska na odbarvovací směs
– peroxid 6%, 9% (je lepší stejná značka peroxidu a melíru)
– odbarvovací prášek, melír (volte stejnou značku jako peroxidu)
 Postup:
Vlasy si pořádně rozčešeme a nachystáme si směs podle návodu na melíru, odbarvovacím práškem. Dodržujeme přesný poměr. Nejdříve dáváme melír a pak až peroxid. Pořádně smícháme, abychom neměli hrudky. Potom už hurá na věc. Oddělujeme si tenké prameny a směs nanášíme na odrosty a hlavně trochu protáhneme na již odbarvené vlasy, aby nám nevznikla nepropojenost. Protahování nepřeháníme!!! Protahujeme max. 1cm!! Jestli nechcete mít v odbarvování nepořádek a nechcete aby se vám vlasy pletly do sebe. Udělejte si tzv. křížovou pěšinku. Od čela do zadu a od ucha k uchu. Bude tak mít vytvořené 4 sekce.
Po nanesení dodržíme dobu působení a kontrolujeme jestli nám vlasy zesvětlují. Kontrolu můžeme provést stažením jednoho pramínku pomocí kapesníčku a vody. Pokud odstín odpovídá můžeme umýt a pokud ne necháme ještě působit. Po odbarvení vlasy důkladně zregenerujeme pomocí vlasové masky. Nejlepší Wonder. Pokud máme přeci jen vlasy nažloutlé použijeme silver šampón. Nejkvalitnější je od Matuschky k sehnání na netu nebo v kadeřnických potřebách. Necháme šampon působit déle než je na obalu, protože bychom neměli žádný účinek. Působení asi 15-20 minut. (podle toho jak moc jsme žlutí). Na případné dotazy odpovím.


3 komentáře:

Děkuji za Vaše komentáře.