úterý 5. dubna 2016

Tablety do myčky

Krásný den vám všem,

dnes jsem si pro vás připravila test tablet do myčky. Protože tvořím články hlavně z beauty světa, dnes jsem udělala změnu a věřím, že to mnohé bude zajímat. Tablety používám cca rok, takže se dozvíte jak u nás doma obstály a které už si znovu nekoupíme.

Somat GOLD XXL
Somat má v balení celkem 72 tablet. Tablety jsou zabaleny, takže před vložením do myčky je potřeba je rozbalit. Nebudu vám vypisovat co uvádí na obalu, ale mé pocity a výsledek mytí. Obsahuje fosfáty. Myslela jsem si, že když je to GOLD, tak to bude extra mytí bez problémů. Opak je pravdou. Z tablet až tak nadšená nejsem a už si je znovu asi nekoupím. Nádobí sice umyje, ale občas se na nádobí objevily šmouhy a někdy i zaschlé zbytky jídla. Somat se dá koupit v Kauflandu, Teta drogerii, Bille atd.


Jar All in 1
Balení obsahuje 52 gelových tablet. Obsahuje fosfáty. Tableta se nerozbaluje a jednoduše se vloží do myčky. Za mě určitě velké plus. Vůně je Lemon což je citron. Po mytí nejen že nádobí hezky voní, ale je lesklé a čisté. Sehnat se dá v Kauflandu, Teta drogerii atd. 

W5
Tablet je v balení 40 a neobsahují fosfáty, což je asi jediné mé balení bez fosfátů. Tablety jsou zase klasické na rozbalování. Síla mytí je střední, umyje, ale občas se najde nějaká ta chyba. Sehnat se dá pouze v Lidlu za nějakou slušnou cenu. 

Finish
Balení obsahuje 48 tablet a nemusí se rozbalovat. Nádobí bylo po mytí umyté, ale občas by to chtělo ještě jedno kolo. Vůni jsem žádnou nepostřehla. Obal s tabletami se dá znovu uzavřít. Sehnat se dá v Kauflandu a dalších obchodech. Samozřejmě obsahuje opět fosfáty.

Výsledek tablet:
1. Jar All in 1 (*****-nejlepší)
Tento výrobek je pro mě nejlepší. Velmi dobře myje nádobí, hezky voní a tablety se nemusí rozbalovat. 
2. Finish (***-dobré)
Výrobek má sice chyby, ale i tak ho dávám na druhé místo. Zaschlé zbytky jídla se objeví jen občas.
3. W5(**-dostačující)
Tento výrobek dobře myje a zaschlé zbytky najdete jak kdy. Po rozbalení se hodně drolí.
4. Somat gold(**-dostačující v případě nouze)
Tyto tablety mě zklamaly. Často mám po mytí nádobí šmouhaté. Objevuje se divný zápach a objevují se neumyté zbytky jídla.

Jaké tablety do myčky vyhovují nejvíce vám???

13 komentářů:

  1. Bezva článek. Vyzkoušela jsem všechny zmíněné. Nejčastěji používám právě ty z Lidlu W5. Jarové jsem měla také, ale špatně se mi rozpouštěly. Nevím proč, ale musela jsem je vkládat přímo do myčky ne do té přihrádky, pak bylo vše v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  2. hezky sepsáno. Nejraději mám tablety Jar, stejně jako ty. Nicméně kupuje podle toho, co je v akci a momentálně máme krabici Somat. Je to takový průměr. Ještě vyzkouším ten Finish
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  3. My ppužívame veľké balenie Finishu a sme s ním doposiaľ spokojný :) kupujeme ho ale len keď je v akcií, inak by sme sa nedoplatili

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s extra mega GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  4. My používáme tablety do myčky od značky Finish mnoho let a jsme s nimi velmi spokojení :))

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  5. Super clanek, ja mam asi stejnou zkusenost s kapslemi co jsou v clanku. A ted mam ty Jar a ok:)

    OdpovědětVymazat
  6. Umývačku nemám, muž ma na ňu prehováral, keď sme robili kuchyňu a ja som ju nechcela, a teraz si búcham hlavu, prečo som ju nechcela :D

    SimpleHappyMum

    OdpovědětVymazat
  7. škoda že myčku nemáme :))

    OdpovědětVymazat
  8. Nezapomeňte, že je třeba o myčku také správně pečovat :-)
    http://www.gorenje.cz/zakaznicky-servis/rady-odborniku/cisteni-mycky-na-nadobi

    OdpovědětVymazat
  9. Super, přesně nějaký takový článek jsem hledala. Asi půjdu do těch tablet od Jaru nebo si případně zkusím i nějaký prášek do myčky vyrobit sama. Dámy, poradily byste mi s výběrem myčky? Staré se budeme zbavovat a chtěla bych nějakou pořádnou, která bude hlavně úsporná. Zatím jsem četla docela dost recenzí na tuhle myčku, ženský si ji chválí a mně se taky docela líbí. Ale pokud budete mít tip na nějakou jinou, ráda se podívám :). Ája

    OdpovědětVymazat
  10. My právě budeme kupovat myčku, kterou jsme do teď neměli, takže informace ze článku se hodí, pěkně všechno pokupě a stručně. Mohla byste udělat i článek o tom, jaké nádobí se do myčky hodí a jaké ne? V tomhle zatím totiž tápu a nechci si zničit zbytečně nádobí. Může se tam normálně dávat titanové a litinové? Máme hrnce a pánve převážně těchto materiálů.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře.