čtvrtek 8. února 2024

Prozkoumej svět vína s vinoodbodlaku.cz

 Krásný čtvrtek vám všem,

v současné době se stále více lidí obrací k online nákupu, a to včetně vín. Jedním z významných prodejců vín je také eshop vinoodbodlaku.cz. Na eshopu se můžete dočkat nejen výběru kvalitních vín, ale také vhodných dárků v podobě skleniček, dárkových sad například k Valentýnu a dalším významným příležitostem. 

Vinoodbodlaku.cz je originálním zejména impozantním sortimentem vín z různých koutů světa. Objevíte zde tak samozřejmě nejen naše vína z Moravy, ale také například z Francie či Itálie. 

Eshop Vinoodbodlaku.cz se od ostatních eshopů liší především tím, že jejich odborníci vybírají každou lahev pečlivě a také zajišťují, aby každé víno splňovalo vysoké standardy kvality a přineslo svým zákazníkům vysoký gastronomický a chuťový zážitek.

Vinoodbodlaku není klasickým eshopem, ale nabízí také průvodce světem vína v podobě blogu, kde najdete mnoho poučných a inspirativních tipů pro výběr vhodné lahve. 

Já osobně preferuji bílé vína, takže výběr byl už od začátku více než jasný. Při výběru bílého vína je několik faktorů, které mohou ovlivnit vaše rozhodnutí a zároveň zajistit, že si každou lahev opravdu užijete. 

1. Druh hroznu

Kdysi dávno jsme měli menší vinohrad, kde jsme pěstovali různé druhy hroznů. Když jsme se o vinohrad dobře starali tzn. od vázání až po chemické ošetření, mohli jsme se těšit na bohatou úrodu a následné zpracování vína z různých druhů odrůd. Každá odrůda má jinou chuť a aroma. Já osobně jsem si však zamilovala Veltlínské zelené a Pálavu. 

2. Původ vína

Každá vinařská oblast produkuje víno s unikátními vlastnostmi. Rozhodují zde tak půdní podmínky, klima a metoda výroby.

3. Chuť

Víno může být suché, polosuché, sladké a polosladké. Ke každému pokrmu se hodí samozřejmě jiný druh vína. Já osobně mám ale ráda vína sladší. Zejména si pak vychutnám ledová vína, která jsou opravdu famózní.

Starý vrch Pálava, výběr z hroznů, polosladké - tato lahodná Pálava se vyznačuje výraznou, medovou barvou, což je charakteristické pro vína z této oblasti. Už při prvním nádechu vás okouzlí aroma tropického ovoce a jemných tónů lipových květů. Pokud máte rádi Pálavu s jemně sladkým nádechem, toto víno je pro vás tou správnou volbou.

Svoboda Veltlínské zelené, pozdní sběr, suché - výrazně svěží aroma s nádechem květin a letní hrušky jsou charakteristické pro toto víno od vinařství Svoboda. Jedná se o opravdu lahodný zážitek pro vaše chuťové buňky.

Svatá Barbora Veltlínské zelené, pozdní sběr, suché - je s jemnější kyselinkou, ideální pro milovníky vyvážených vín. Toto víno má díky procesu kryomacerace výraznější odrůdový charakter, což se skvěle projevuje ve finální chuti a vůni.

Na závěr bych chtěla říct, že výběr a následná degustace vín může být opravdovou zábavou, díky které můžete prozkoumat celý svět a obohatit tak váš pokrm o další chuťový zážitek. 

Jaké víno máte rádi vy?






Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Vaše komentáře.