neděle 10. července 2016

Proč jsou špatné odličovací ubrousky

Čistící ubrousky jsou praktické a cenově dostupné. Jsou k dostání na každém rohu, dokonce i v super-marketech. Ale věděli jste, že používání odličovacích ubrousků není zase až tak skvělé pro pleť? 

Neodličují
Ikdyž perfektně odlíčíte svoji pleť pomocí odličovacích ubrousků, nikdy nebude pleť 100% bez make-upu a nečistot. Dokonce díky tření ubrousku můžete make-up perfektně rozetřít po tváři a zanést si tak do pleti škodlivé látky. 

Vysušují
Je jedno jestli máte pleť suchou, kombinovanou či mastnou. Ubrousky většinou obsahují alkohol, nebo jiné přísady které pleť vysušují například parfemace či konzervační látky. Ikdyž budete mít mastnou pleť, vysušovaní pro vás nebude plus. Vysušování z ubrousků na mastné pleti může mít za následek porušení přirozené tvorby kožního mazu a dále pak nepříjemnosti s přirozenou rovnováhou mastné pleti. 

Nebezpečné složení 
Znáte to. Ubrousky se musí po aplikaci zase hezky pěkně uzavřít v obalu, ve kterém zůstanou i nadále vlhké a nevyschnou. Právě proto obsahují odličovací ubrousky konzervační látky, které mohou způsobit vyrážky či podráždění pleti. Nejnebezpečnější látky jsou formaldehyd, Methylisothiazolinone (MI) a 2-brom-2-nitropropan-1,3-diol. 

Nejsou vhodné na oči (oční okolí)
Sice se pomocí ubrousků odstraní skvěle řasenka, tužka, stíny a další kousky z dekorativní kosmetiky. Věděli jste ale, že díky tření dochází ke zvyšování počtu drobných vrásek a linek? Dochází k tomu, protože oční okolí je velmi tenké.

Nepustí další přípravky do hloubky
Používáte noční krémy, séra a další vymoženosti? Při odličování ubrousky na tento krok můžete zapomenout. Odlíčená pleť pomocí ubrousků do sebe totiž nepustí žádné další látky z krémů atd., protože na pleti zůstanou nečistoty a škodliviny, které pak séra a další nepustí dovnitř. Takže ve finále tak ztrácíte jen čas, finance a hlavně produkty.

Rozšiřují akné
Trpíte na akné? Odličování pomocí ubrousků vám může roznést akné i na části pleti, kde ještě nebylo. Pokud ale i tak chcete ubrousky používat, zvolte je s obsahem kyseliny salicylové.

Umyjte pleť vodou
Pokud i přes to všechno chcete používat odličovací ubrousky, po odlíčení pleť opláchněte vodou. Odstraníte tak nečistoty, které na pleti zůstaly.

Používáte odličovací ubrousky?


5 komentářů:

  1. Odličovací ubrousky jsou fajn, používám je a nedokáži si to bez nich představit. Nikdy je nepoužívám na denní odličování. Já se odličuji mokrou formou s vodou za pomoci gelu nebo odlič. krému či oleje a nedovedu si představit že bych makeup šmudlala ubrouskem. Ubrousky jsou fajn ale na takové to občasné odlíčení kdy přijdu pozdě večer nebo ráno domu a nemám absolutně žádnou sílu se normálně odlíčit. Jinak hlavně na co mi ubrousky slouží, je kdy se líčím a náhodou řasenkou uhnu kam nemám nebo rychlé odlíčení stínů či rtěnky jsou ideální.

    OdpovědětVymazat
  2. Odličovací ubrousky jsem nikdy nepoužívala. Teď jsem si koupila jedny od Baley, které používám po posilovně, abych si tam utřela obličeji. Ale odličování a čištění pleti mě s ubroskem neláká, mám takový pocit, že by službu neodvedly pořádně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mala som obrúsky Balea a boli výborné, avšak stále som si vedomá toho, že sú vhodné skôr do bojových podmienok, kedy človek nemá prístup k vode, napríklad ak cestuje alebo je na festivale či stanovačke v lese. Určite by som ich nevolila na každodenné domáce použitie. Čo sa však týka trenia o pokožku, rovnaké je to aj v prípade vatových tampónov, takisto si ich človek trie po tvári a tým môžu vzniknúť vrásky a prenášať sa akné, takže pre objektivitu by som to nebrala ako nejaké vyslovené mínus súvisiace len s obrúskami.

    OdpovědětVymazat
  4. netušila jsem, že je to až taková hrůza! já je používám jen v případě největší nouze, protože s nimi nikdy nedosáhnu pocitu čisté pleti :/

    OdpovědětVymazat
  5. Mám kamarátky, ktoré sa odličujú výhradne s takýmito obrúskami, ale ja ich používam len v prípade, že idem na chatu alebo na 1-2 noci niekde mimo domu a nechce sa mi ťahať všetky moje odličovače. Nie sú žiadna sláva, ale zase nič nepokazia. Niektoré, ktoré boli na citlivú pleť, ma dokonca štípali :/
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře.