středa 17. září 2014

Úlovky z lesa

Ahoj, dnes mám pro Vás takový trochu jiný článek, který se týká hub. Já jsem velmi vášnivá houbařka, která když zjistí že rostou, tak ihned vyráží do lesa ať už prší, nebo je pařák. Sbírám třeba klouzky, hřib pravý, suchohřib a nejoblíbenější jsou bedly. 
Houby většinou nasušíme, ale někdy uděláme i smaženici, zavaříme, uvaříme polévku. Bedly smažíme a jíme s chlebem. Mám také napsaný recept na houbovou čalamádu, který jsem ještě ale nezkoušela.
Do lesa si chodím většinou i odpočinout. Při sbírání hub úplně vypnu a na nic nemyslím. Je to skvělá relaxace. Ikdyž někdy je velmi obtížné relaxovat, když slyšíte přes celý les křičet děti, nebo dokonce dospělé při každém nálezu houby. Zní to třeba takto:  „Tady je!! Tady je další!! Pojď se rychle podívat!! Tady a tady! To není možné! Pane Bože!!Ježiši!! No honem pojď to jsi ještě neviděl/a!!“
Pak chvíli přemýšlíte, jestli paní nepotřebuje zavolat záchrannou službu, nebo rovnou Bohnice, když jde slyšet opravdu přes celý les.
A co Vy? Chodíte rádi na houby do lesa?







6 komentářů:

  1. Ty brďo! To jsou ale úlovky. Já chodim do lesa velmi ráda a často. Je to skvělý relax! Houby sbírám, ale nejím je, nějak mi vadí ta jejich oslizlá konzistence, ale jakmile jsou pomixované, tak je sním.

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem dřív houby nejedla, ale poslední dobou nemohu odolat.

      Vymazat
  2. Já jsem do lesa na houby šla s taťkou jednou, jako malá. Dopadlo to tak, že jsme se ztratili a já jsem po kolena zapadla do nějaké bažiny. Od té doby chodím jen po okraji lesa, kde přesně vím, kde jsem a tam jsem na houby nikdy nenarazila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jednu dobu přestala chodit do lesů s vysokými stromy, protože tam byli většinou pavouci křížáci a vždy alespoň jeden skončil na mé hlavě :-D Teď už to neřeším, ale dívám se pořádně kolem sebe, aby se mi to zase nestalo.

      Vymazat
  3. Souhlas, houbaření je skvělá aktivita. A ty ňamky - nejraději mám houbovou kulajdu, klasickou houbovou omáčku nebo třeba zapečené těstoviny s houbami, brokolicí a slaninou.

    www.packageofwords.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře.