sobota 12. dubna 2014

Jak pečuji o svoji pleť

Dnes jsem se rozhodla napsat článek jak pečuji o svoji pleť. Každý den nanáším na pleť kometické produkty jako je řasenka, oční tužka, linky, stíny a taky trochu toho make-upu. Nenalíčená bych ven už asi ani nevyšla. Večer než se jdu koupat si vždy odličuji celý make-up. Dřív jsem používala odličovací vodu a pomocí několika odličovacích tampónků líčení odstraňovala, ale dnes už je tomu trochu jinak. Používám vlhčené ubrousky pro děti, které jsou vážně super. Po odstranění celé té krásy jdu do vany a obličej si umyju vodou, nanesu peeling, nebo teď častěji i kokosový olej, který vmasíruji do kůže. Po vmasírování pleť opláchnu teplou vodou. Následně nechám vodu vsáknout do čistého ručníku. Nakonec nanáším krém od Ryoru, nebo od Garnier. Výsledek je velmi krásný, protože ráno je pleť krásně hlaďoučká.

Vlhčené ubrousky seženete snad v každé drogérii, ale ne každé jsou vyhovující. Já jsem vyzkoušela obě balení a musím říct, že ubrousky spodní jsou lepší. Jsou více vlhčené a připadají mi i velikostně větší. Balení stojí kolem 45 kč, ale když budete šikovné a trefíte se do akce, můžete je koupit i za 25 kč v Kauflandu. Odličuji s něma i oči a nebyla žádná nežádoucí reakce.
Když chci pleť umýt důkladně do hloubky, použiji buď peeling od Freemana, Baley, nebo použiji masku také od Freemana, která ale docela vysušuje. Kokosák je nejlepší, pokud chcete mít pleť jako samet. Stačí jej nanést na umytou pleť, vmasírovat jej a nakonec opláchnout teplou vodou. Vodu necháte vsáknout do ručníku a ráno budete překvapeni vynikajícím výsledkem.
Než jdu spát nanesu krém od Ryoru, nebo Garnieru. Krém pleť hezky provoní a dodá ještě živiny.







5 komentářů:

  1. :-) pěkné. Ubrousky taky občas používám, ale na zkoušku jsem koupila Tesco ubrousky pro děti (nejlevnější že!) no a není to ono. Odlíčí, ale tak na hrubo. Takže pokud odličuji s nimi, tak musím pak ještě doodlíčit jinými přípravky. Asi prubnu kvalitnjší.
    Kokosák je taky moc fajn, ale pokaždé když jsem ho na pleť použila, tak se nevsákl a prostě akorát víc zmastil. Ale mám mastnou t-zónu, tak se není čemu divit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím kokosákem je to těžší no, vstřebává se poměrně dlouho, nebo vůbec.

      Vymazat
  2. Kokosák budu muset zkusit taky, už docela dlouho mám na něj zálusk, prý je i dobrý jako maska na vlasy :)

    OdpovědětVymazat
  3. Odličovanie obrúskami veľmi nepraktizujem, len ak som na cestách, inak sa odličuje klasicky gélom alebo micelárkou. Kokosový olej ospevujú všetci, ja sa ho však trochu bojím, predsa len olej a mastná pleť mi nejako nejdú dokopy, ale možno sa mýlim.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře.